ریاضی نامه
ریاضی ،ریاضی تیزهوشان ، ریاضی شیرین ، نمونه سوال ریاضی
نگارش در تاريخ چهار شنبه 14 تير 1391برچسب:سودوکو , بازی سودوکو , اخبار ریاضی , هوش , معما , سرگرمی, ریاضی, توسط حسن امیدی
يك رياضيدان فنلاندي با صرف سه ماه تلاش موفق به طراحي سخت‌ترين بازي سودوكوي جهان شده كه تنها از يك راه‌حل برخوردار است.

آرتو اينكالا به تمام رقباي احتمالي هشدار داده كه تنها افرد داراي سريع‌ترين و هوشمندترين ذهن‌ها قادر به حل اين جدول هستند.

جدول سودوكو پس از پرطرفدار شدن در 10 سال اخير به يكي از تجربيات ثابت روزانه براي بسياري از افراد تبديل شده است.

اين يك بازي جابجايي اعداد و هدف آن پر كردن يك شبكه 9x9 از اعداد است؛ بطوري كه هر ستون، هر رديف و هر زير شبكه 3*3 سازنده جدول اصلي بايد از اعداد يك تا 9 برخوردار باشد.




اكنون اين بازي در بسياري از روزنامه‌هاي جهان رايج بوده و از لحاظ سختي با هم متفاوت هستند. امتيازبندي يك براي مبتديان و پنج براي افرادي است كه مدت زمان بيشتري را براي تكميل اين جدول گذرانده‌اند.

اينكالا اين سودوكو را با امتيازبندي 11 از لحاظ سختي معرفي كرده است.




به گفته اينكالا، سخت‌ترين بخشهاي اين سودوكو نيازمند اين است كه به 10 حركت بعدي فكر كرده و به بررسي مجموعه‌اي از جاي‌گشت‌ها در هر مرحله براي حذف تمام ريشه‌هاي غلط بپردازد.

وي اظهار كرد: گفتن اين كه يك جدول سخت يا آسان است، بسيار مشكل است؛ چرا كه بر اين باورم كه سخت‌ترين آن هنوز كشف نشده است.

اين رياضيدان فنلاندي افزود: مطمئن نيستم كه ايجاد آن غيرممكن باشد اما امكان هاي بسيار ديگري براي تدوين سخت‌ترين سودوكو هنوز كشف نشده است.



 

نگارش در تاريخ یک شنبه 21 خرداد 1391برچسب:فرمول ریاضی خوشبختی , ریاضی و روانشناسی, توسط حسن امیدی

 

خوشبختی چیست؟ یک عشق وافر، داشتن شغل عالی یا یک اتومبیل بزرگ؟ تمام اینها تعریف خوشبختی واقعی نیستند.

 

 
روانشناسان انگلیسی مشخص کرده اند که خوشبختی با شخصیت ارتباط مستقیم دارد. همچنین آنها فرمولی را برای محاسبه خوشبختی پیدا کرده اند، بدین صورت که:

P+5E+3H = خوشبختی

در این فرمول، P بیانگر خصوصیات فردی مانند برنامه ریزی برای زندگی و قابلیت سازش است. E بیانگر موجودیت است که خود شامل سلامتی، ثبات مالی و دوستی می شود. H بیانگر ارزشهای بالایی چون احساس خود ارزشمندی، انتظارات و داشتن حس شوخی است. بنابر توضیحات یکی از سازندگان این فرمول، محاسبه میزان خوشبختی، که میزان حداکثر آن 100 در نظر گرفته می شود، با طرح 4 سوال انجام می پذیرد که پاسخهای آنها براساس مقادیر بین یک (حداقل) و ده (حداکثر) طبقه بندی می شود:
1- آیا شما برون گرا، پر انرژی و انعطاف پذیر هستید؟
2- آیا شما برای زندگیتان برنامه ریزی مثبت دارید و می توانید بسرعت از یک وضعیت بحرانی بیرون بیایید و آیا احساس می کنید که بر روی زندگیتان تسلط و کنترل دارید؟
پاسخ به سوالهای 1 و 2 و جمع و برآیند نتیجه آنها مقدار P را مشخص می کند.
3- آیا نیازهای اولیه شما در ارتباط با سلامتی، وضعیت مالی و حس اجتماعی بودن برآورده می شود؟
پاسخ به این سوال مقدار E را مشخص می کند.
4- آیا شما از حمایت و پشتوانه افرادی که در کنارتان هستند برخوردارید و کارهای شما برای آنها خوشایند است؟ آیا انتظارات شما برآورده شده است؟
پاسخ به این سوال مقدار H را مشخص می کند.

 
یک نوجوان آلمانی هندی تبار به عنوان نخستین فردی شناخته شد که توانست یک مسئله پیچیده ریاضیات را که بیش از 350 سال پیش توسط نیوتون مطرح شده بود را حل کند.
مهر: یک نوجوان آلمانی هندی تبار به عنوان نخستین فردی شناخته شد که توانست یک مسئله پیچیده ریاضیات را که بیش از 350 سال پیش توسط نیوتون مطرح شده بود را حل کند.

 شوریا ری روی چگونگی محاسبه دقیق مسیر پرتاب موشک تحت نیروی جاذبه در معرض فشار هوا کار کرده بود.

این نوجوان هندی تبار اظهار داشت که درحالی که روی یک پروژه مدرسه کار می کرده، مسئله ای را حل کرده است که قرنها ریاضیدانها را به خود مشغول کرده بود.

ری برای تلاشهای خود یک جایزه تحقیقاتی دریافت کرد و از سوی رسانه های آلمانی لقب نابغه گرفت اما خود این اقدام را صرفا به کنجکاوی یک دانش آموز نسبت داد و گفت: وقتی که برایمان توضیح دادند این مسائل هیچ راه حلی ندارد، فکر کردم که ضرری در تلاش برای یافتن راه حل نیست.

خانواده ری وقتی که وی 12 ساله بود به آلمان مهاجرت کردند و پدرش در یک کالج تکنیکال به عنوان مهندس استخدام شد. وی اظهار داشت که پدرش عطش ریاضیات را در وی به وجود آورده و از سن شش سالگی ریاضی را به وی آموخته است.

نیوتن این مسئله را که مربوط به حرکت موشکها در هوا می شود را در قرن هفدهم مطرح کرد. ریاضیدانها تاکنون توانسته بودند راه حلهای جزئی برای این مسئله ارائه کنند.

براساس گزارش هرالد سان، ری همچنین مسئله دیگری را که در رابطه با برخورد یک جسم به دیوار بوده و در قرن نوزدهم مطرح شده نیز حل کرده است.

هر 2 مسئله حل شده توسط این نوجوان در عرصه دینامیک است و انتظار می رود که راه حل های وی سهم بیشتری در بررسیهای دقیق تر در این عرصه و همچنین عرصه بالیستیک داشته باشد.
نگارش در تاريخ جمعه 28 بهمن 1390برچسب:, توسط حسن امیدی

قانون حذف کنکور در سال ۱۳۸۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید که مطابق آن، کنکور باید تا سال ۱۳۹۰ حذف و رقابت داوطلبان بر اساس سوابق تحصیلی صورت می‌گرفت............. به ادامه ی مطلب بروید
 

 


ادامه مطلب...

صفحه قبل 1 صفحه بعد